HydroAxle+

HydroAxle+ is een hydraulisch aangedreven vooras die fungeert als hulpmiddel wanneer achterwielaandrijving alleen niet voldoende is. Door één druk op de knop heeft u nu ook op uw vooras tractie in moeilijk begaanbaar terrein. Er zijn veel situaties denkbaar waarbij de HydroAxle+ perfect tot zijn recht komt, bijvoorbeeld op bouwterreinen, op onverharde zand- grind of grondpaden, besneeuwde wegen en veel off-road terreinen. HydroAxle+ helpt u in deze situaties zowel met vooruitrijden als achteruitrijden. Het systeem is ontworpen voor voertuigen die het grootste deel van hun tijd op verharde wegen doorbrengen, maar verbeterde tractiecapaciteiten op off-road terrein vereisen.

DAF FAQ met HydroAxle+
DAF FAQ met HydroAxle+

Voordelen HydroAxle+

 • Traction on demand: één druk op de knop en u heeft extra tractie op de vooras.
 • Kostenefficient: laag brandstofverbruik en laadvermogen voordelen.
 • Te combineren met manuele, geautomatiseerde en automatische versnellingsbakken.
 • Opbouwpomp kan achter HydroAxle+ pomp gemonteerd worden.
 • Geen beperkingen stuurinslag.
 • Hoge trekkracht door gebruik van 1120 cc of 1340 cc (optioneel) wielmotoren en een maximale systeemdruk van 420 bar.
 • Volledig hydraulisch rijden (enkel op de vooras).
 • Kruipmodus: vergemakkelijkt manoeuvreerbaarheid.
 • Veilig werkzaam in terrein door verbeterde en accurate betrouwbaarheid en grotere efficiëntie.
 • Laag gewicht (±450 kg lichter dan een mechanisch aangedreven vooras).
 • Lage cabine instap, chassishoogte verandert niet.
 • Mogelijk op alle DAF CF en XF-voertuigen met 9 tons vooras.
 • Garantie: volledige DAF en GINAF-garantie.

Hoe werkt HydroAxle+?

HydroAxle+ is een hydraulisch aangedreven vooras die synchroon bediend kan worden met de achteras(sen). Het systeem is bedoeld ter ondersteuning, indien de achteras(sen) tractie verliezen. HydroAxle+ kan de aangedreven achteras(sen) aanvullen vanaf stilstand tot ongeveer 25 km/h. Met een druk op de knop wordt het system in- of uitgeschakeld: de hydromotoren beginnen dan te werken.

Hoe bedien ik de HydroAxle+?

De bediening van het systeem is uiterst simpel. Zoals eerder vermeld kunt u de HydroAxle+ inschakelen door één druk op de knop. U kunt het systeem vanuit stilstand inschakelen, maar ook tijdens het rijden in lage snelheden. Boven de ±25 km/h schakelt het systeem automatisch uit.

Het systeem onderscheidt de volgende 3 modi:

Systeem uitgeschakeld:

Het systeem bevindt zich in de vrijloopmodus, wat betekent dat de zuigers zijn ingetrokken, zodat de voorwielen vrij kunnen draaien. In deze modus is er geen slijtage van de hydromotor, wordt de interne wrijving verminderd en bijgevolg wordt het brandstofverbruik van de truck verminderd. Een kleine oliestroom smeert de hydromotoren.

Systeem ingeschakeld:

A. Standy modus:
wanneer het systeem is ingeschakeld, maar niet is voldaan aan de voorwaarden voor actief rijden, bijv. omdat het gaspedaal niet wordt bediend of het voertuig remt, gaat HydroAxle+ in de stand-bymodus. Als een transmissietandwiel is geselecteerd, wordt de pompverplaatsing ingesteld om de juiste volumestroom te leveren om de hydromotoren met de achterwielen te synchroniseren.
B. Actieve modus:
als aan alle vereisten voor actief rijden is voldaan, b.v. er wordt een versnelling gekozen, de koppeling wordt gesloten en het gasspedaal wordt ingedrukt, het systeem bouwt druk op en drijft actief de voorwielen aan. De pompverplaatsing wordt geregeld om de snelheid van het voorwiel te synchroniseren met de snelheid van het achterwiel.

Hydrostatisch rijden (optie):

De HydroAxle+ -pomp wordt aangedreven door een koppelingsonafhankelijke PTO en biedt daarom de mogelijkheid om volledig hydraulisch op de voorwielen te rijden. Voertuigsnelheid in deze modus kan worden geregeld door het versnellingspedaal, dat het mogelijk maakt om continu met lagere snelheden te rijden dan mogelijk zou zijn met een gesloten koppeling in de eerste versnelling. Dit is ideaal in vele situaties, b.v. wanneer de lage, constante snelheid wordt gekoppeld aan een andere machine/voertuig. De PTO kan worden gebruikt voor andere functies tijdens deze modus, b.v. een walking floor.

Waarop kan HydroAxle+ geïnstalleerd worden?

HydroAxle+ kan op bijna alle GINAF voertuigen en op alle DAF CF en XF voertuigen met een 9 tons vooras (zie tabel hieronder). 

Download hier de HydroAxle+ brochure: