Widespread fusee gestuurde naloopas

GINAF levert nu ook een luchtgeveerd wide spread voertuig met enkellucht gestuurde naloopas.

Het betreft een conversie op basis van een DAF CF 450 FAK, FAC of FAS in zowel de CF als de XF serie.
Het totaal wettelijk GVW komt, mede door de optionele 10-tons DAF 203L vooras, op 39.000 kg. Hiervan komt 10.000 kg voor rekening van de sleepas.

GINAF heeft de standaard DAF dubbellucht sleepas op wide spread afstand geplaatst. Het aslichaam is door GINAF voorzien van fusees en wieleinden van de 10-tons DAF 203L vooras.
De hydraulische besturing (voorzien van centreercircuit) wordt elektronisch geregeld en is snelheidsafhankelijk voor optimale wendbaarheid bij lage snelheid en maximale stabiliteit bij hoge snelheid. Als de as is geheven, staat de besturing in de rechtuitstand.

De 4-balgs ophanging van het basisvoertuig blijft gehandhaafd. Hiermee is een stabiele ophanging met technische reserve gewaarborgd.
Alle ophangingsdelen aan de achterzijde worden geplaatst binnen de bandstraal, waardoor deze modificatie ook zeer geschikt is voor toepassing op bijv. asfaltkippers.
Functionaliteiten als aslift, wegrijhulp enz. blijven functioneel en zijn aangepast op de nieuwe aslastverdeling.
Het gebruik van componenten met voldoende technische capaciteit garandeert een lange levensduur.
Door toepassing van zoveel mogelijk originele DAF componenten (luchtvering, remsysteem enz.) is het voertuig perfect te onderhouden door de lokale DAF dealer.

Naast de nieuwe enkellucht variant levert GINAF ook de reeds langer bestaande dubbellucht uitvoering. Door het toepassen van de zware fusees van de bekende GINAF 13-tons vooras, in combinatie met dubbellucht wielen, kent deze een hoge technische reserve. Daarmee is deze variant in het bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij hoge statische aslasten op kunnen treden, zoals bijv. op voertuigen met afzetsystemen met een capaciteit van meer dan 30 ton.