Nieuws

30-Juni 2021

Het standaard product portfolio voor de niet-elektrische voertuigen van GINAF:Voor meer informatie of speciale wensen, neem contact op met sales@ginaf.com.

15 Februari 2021

Met trots kunnen we mededelen dat GINAF onderdeel is van het H2Milkrun project:

Mobiele waterstoftank dichterbij door subsidie en samenwerking

Een van de grootste drempels om waterstof als brandstof te gebruiken is het ontbreken van een waterstofinfrastructuur. H2Milkrun is een project dat met een mobiele waterstoftankservice de drempel voor bedrijven wil verlagen. Bedrijven kunnen zo uittesten of waterstof geschikt is voor hun operatie, en zich abonneren op de tankservice. De provincie Gelderland en het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) keren in totaal 719.712 euro subsidie uit aan een consortium van Gelderse bedrijven die de mobiele waterstoftankservice ontwikkelen. Naar verwachting rijdt de H2Milkrun in het eerste kwartaal van 2022.

Waterstofvoertuigen, zoals heftrucks, bouwmachines, agrarische machines, schoonmaakwagens zijn meestal afhankelijk van een tankstation op het eigen terrein. Voor potentiële eigenaars van deze voertuigen, meestal bedrijven, is het net een stap te ver om te investeren in een complete waterstofinfrastructuur in de testfase. Uit een inventarisatie blijkt dat er voldoende bedrijven in de regio bereid zijn om over te stappen op waterstof voor hun voertuigen na een gedegen testfase. De H2Milkrun faciliteert dat.

De pomp komt naar je toe
Met een mobiele pomp kunnen bedrijven het gebruik van waterstof voor bedrijfsvoertuigen op eigen terrein uitproberen. Dat is waar het project H2Milkrun om draait. De partners ontwikkelen twee vrachtwagens die rijden op waterstof én daarbij een mobiel waterstoftanksysteem meedragen. De partners van het project H2Milkrun willen zo de mobiele waterstofpomp naar het bedrijf brengen, zoals de melkboer van weleer. Bevalt het, dan kunnen de bedrijven vervolgens overgaan tot aanschaf van een eigen waterstoftankstation. Op deze manier is de H2Milkrun hét demo-mechanisme om van waterstof ‘wens’ naar waterstof ‘commitment’ te gaan. Door gebruik van waterstof zijn er minder fossiele brandstoffen nodig waardoor de uitstoot van CO2 vermindert.

Groeivoucher
Oost NL kon een bijdrage leveren aan het project door het consortium een voucher van De Groeiversneller Energie, een programma dat Oost NL uitvoert voor de Provincie Gelderland, te verstrekken. Met de voucher schakelde H2Milkrun een expert (Wederic uit Huizen) in die de subsidieaanvraag begeleidde. RCT Gelderland ondersteunde het consortium bij de ontwikkeling van de waterstoftankservice en keek waar H2Milkrun kon aan sluiten bij de specifieke doelen voor transport en mobiliteit uit het Gelders Energieakkoord.

Het consortium H2Milkrun bestaat uit zeven partners: MobiHy (Gendringen), HyMove (Arnhem), Veth Automotive (Duiven), Rijngas (Dinxperlo), Toyota Material Handling Nederland (Ede), Stichting Wageningen Research (Wageningen) en GINAF Trucks Nederland (Veenendaal). Zij ontvangen een totaal subsidiebedrag van 719.712 euro. De totale kosten van het project bedragen 1.452.682 euro.
Het project wordt mogelijk gemaakt met steun van de Europese Unie en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

bron: https://oostnl.nl/nl/nieuws/mobiele-waterstoftank-dichterbij-door-subsidie-en-samenwerking

01 Februari 2021

De nieuwe GINAF kalender is uit! Hij is verkrijgbaar bij onze balie of via onze dealers vanaf 8 februari.

Hij is ook te downloaden via deze link

19 November 2020

Opdrachtverstrekking van Bergnet aan GINAF voor twee volledig elektrische sleepwagens.

De EV-sleepwagens van Bergnet krijgen een 250kW elektromotor gekoppeld aan een 130kWh accupakket. Hiermee zal de actieradius tussen de 125 en 175 kilometer komen te liggen, mede afhankelijk van de rijstijl van de chauffeur, de weersomstandigheden en het PTO-gebruik (Power Take-Off).

De EV-sleepwagens zullen worden uitgerust met een “Electric Driveline Fleet Management System”. Met dit systeem kan onder andere de rijstijl van de chauffeur goed worden gevolgd om een optimaal redement uit de accu te halen. Daarnaast kan Bergnet aan de opdrachtgever rapporteren welke uitstootbesparing de inzet van de EV-sleepwagens heeft opgeleverd ten opzichte van bergingswagens met een Euro 6 verbrandingsmotor.

Lees meer via: https://www.bergnet.nl/nieuws/bergnet-gaat-foutparkeerders-emissieloos-slepen-in-amsterdam/?utm_source=linkedin.com&utm_medium=social&utm_campaign=blog

02 November 2020

Het standaard product portfolio voor de niet-elektrische voertuigen van GINAF:

Voor meer informatie of speciale wensen, neem contact op met sales@ginaf.com.

15 Oktober 2020

GINAF Trucks weer Nederlands na management buy-out

Het eigendom van GINAF Trucks Nederland BV is weer in Nederlandse handen na een management buy-out. Het bedrijf is gekocht van het Chinese CHTC.

De in Veenendaal gevestigde onderneming is overgenomen door het zittende management, bestaande uit Dirk Inia, Jan-Willem van der Krol en Michelle Yang. Voor de aansturing van het bedrijf is Roeland van der Woude als managing director en mede-aandeelhouder aangetrokken. Van der Woude heeft ruime ervaring binnen de nationale en internationale maakindustrie. Voor verdere versterking van de marktpositie wordt met diverse partijen gesproken.

Van Ginkel’s Automobiel Fabrieken
GINAF is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat teruggaat tot 1948 toen de gebroeders van Ginkel een bedrijf in de handel en reparatie van vrachtauto’s startten. De naam staat dan ook voor Van Ginkel’s Automobiel Fabrieken. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een vooraanstaande speler op de markt voor de speciale voertuigen, met name voor het bouwtransport. Als gevolg van de bouwcrisis aan het begin van deze eeuw, kon de automotive tak van CHTC het bedrijf in 2011 overnemen. In de afgelopen periode van ruim acht jaar heeft CHTC GINAF geleid en geïnvesteerd in nieuwe markten en technologie, zoals elektrische voortstuwing. Inmiddels heeft CHTC de focus verlegd en besloten zich terug te trekken uit GINAF. De overname staat los van de ontwikkelingen rondom de aanbesteding ov-concessie IJssel-Vecht.

Het management, langdurig werkzaam voor GINAF, heeft de handen ineengeslagen en een bedrijfsplan opgesteld. Dit heeft geleid tot een succesvolle overname. GINAF is hiermee terug in Nederlandse handen. De focus van GINAF ligt na de overname weer op de Nederlandse en Europese markt met het leveren van innovatieve en duurzame transportoplossingen, zoals Wide Spread as-opstellingen en Zero Emission-aandrijvingen.

Over GINAF
GINAF Trucks Nederland B.V. is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1948. GINAF is specialist in de ontwikkeling en productie van speciale transportoplossingen. Zo is het bijvoorbeeld de een-na-grootste leverancier van elektrische aangedreven vrachtwagens in Nederland. Het bedrijf is al meer dan veertig jaar gevestigd in Veenendaal, waar alle ontwikkelings- en productieactiviteiten worden uitgevoerd. GINAF is onder andere ISO 9001-gecertificeerd.

Het nieuwe management team van GINAF met (vlnr): Dirk Inia, Roeland van der Woude, Michelle Yang en Jan-Willem van der Krol

(Foto: GINAF/Wouter Schouten)

1 Oktober 2020

Vanaf nu leverbaar: Luchtgeveerd wide spread voertuig met 10 tons enkellucht gestuurde naloopas.

30 juni 2020

Reactie GINAF betreffende aanbesteding openbaar vervoerconcessie IJssel-Vechtregio

In de afgelopen weken is GINAF Trucks Nederland B.V. genoemd in verband met onregelmatigheden bij de inschrijving van Keolis voor de aanbesteding van de openbaar vervoerconcessie in de IJssel-Vechtregio. GINAF kan zich daarin niet vinden. Klik hier voor meer informatie.

16 maart 2020

COVID-19

Het corona virus treft ons momenteel allemaal. GINAF neemt de gezondheid en veiligheid van onze werknemers zeer serieus en heeft daarom verschillende maatregelen genomen. Onze maatregelen kunt u hier lezen.