Nieuws

19 November 2020

Opdrachtverstrekking van Bergnet aan GINAF voor twee volledig elektrische sleepwagens.

De EV-sleepwagens van Bergnet krijgen een 250kW elektromotor gekoppeld aan een 130kWh accupakket. Hiermee zal de actieradius tussen de 125 en 175 kilometer komen te liggen, mede afhankelijk van de rijstijl van de chauffeur, de weersomstandigheden en het PTO-gebruik (Power Take-Off).

De EV-sleepwagens zullen worden uitgerust met een “Electric Driveline Fleet Management System”. Met dit systeem kan onder andere de rijstijl van de chauffeur goed worden gevolgd om een optimaal redement uit de accu te halen. Daarnaast kan Bergnet aan de opdrachtgever rapporteren welke uitstootbesparing de inzet van de EV-sleepwagens heeft opgeleverd ten opzichte van bergingswagens met een Euro 6 verbrandingsmotor.

Lees meer via: https://www.bergnet.nl/nieuws/bergnet-gaat-foutparkeerders-emissieloos-slepen-in-amsterdam/?utm_source=linkedin.com&utm_medium=social&utm_campaign=blog

02 November 2020

Het standaard product portfolio voor de niet-elektrische voertuigen van GINAF:

Voor meer informatie of speciale wensen, neem contact op met sales@ginaf.com.

15 Oktober 2020

GINAF Trucks weer Nederlands na management buy-out

Het eigendom van GINAF Trucks Nederland BV is weer in Nederlandse handen na een management buy-out. Het bedrijf is gekocht van het Chinese CHTC.

De in Veenendaal gevestigde onderneming is overgenomen door het zittende management, bestaande uit Dirk Inia, Jan-Willem van der Krol en Michelle Yang. Voor de aansturing van het bedrijf is Roeland van der Woude als managing director en mede-aandeelhouder aangetrokken. Van der Woude heeft ruime ervaring binnen de nationale en internationale maakindustrie. Voor verdere versterking van de marktpositie wordt met diverse partijen gesproken.

Van Ginkel’s Automobiel Fabrieken
GINAF is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat teruggaat tot 1948 toen de gebroeders van Ginkel een bedrijf in de handel en reparatie van vrachtauto’s startten. De naam staat dan ook voor Van Ginkel’s Automobiel Fabrieken. Het bedrijf ontwikkelde zich tot een vooraanstaande speler op de markt voor de speciale voertuigen, met name voor het bouwtransport. Als gevolg van de bouwcrisis aan het begin van deze eeuw, kon de automotive tak van CHTC het bedrijf in 2011 overnemen. In de afgelopen periode van ruim acht jaar heeft CHTC GINAF geleid en geïnvesteerd in nieuwe markten en technologie, zoals elektrische voortstuwing. Inmiddels heeft CHTC de focus verlegd en besloten zich terug te trekken uit GINAF. De overname staat los van de ontwikkelingen rondom de aanbesteding ov-concessie IJssel-Vecht.

Het management, langdurig werkzaam voor GINAF, heeft de handen ineengeslagen en een bedrijfsplan opgesteld. Dit heeft geleid tot een succesvolle overname. GINAF is hiermee terug in Nederlandse handen. De focus van GINAF ligt na de overname weer op de Nederlandse en Europese markt met het leveren van innovatieve en duurzame transportoplossingen, zoals Wide Spread as-opstellingen en Zero Emission-aandrijvingen.

Over GINAF
GINAF Trucks Nederland B.V. is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1948. GINAF is specialist in de ontwikkeling en productie van speciale transportoplossingen. Zo is het bijvoorbeeld de een-na-grootste leverancier van elektrische aangedreven vrachtwagens in Nederland. Het bedrijf is al meer dan veertig jaar gevestigd in Veenendaal, waar alle ontwikkelings- en productieactiviteiten worden uitgevoerd. GINAF is onder andere ISO 9001-gecertificeerd.

Het nieuwe management team van GINAF met (vlnr): Dirk Inia, Roeland van der Woude, Michelle Yang en Jan-Willem van der Krol

(Foto: GINAF/Wouter Schouten)

1 Oktober 2020

Vanaf nu leverbaar: Luchtgeveerd wide spread voertuig met 10 tons enkellucht gestuurde naloopas.

30 juni 2020

Reactie GINAF betreffende aanbesteding openbaar vervoerconcessie IJssel-Vechtregio

In de afgelopen weken is GINAF Trucks Nederland B.V. genoemd in verband met onregelmatigheden bij de inschrijving van Keolis voor de aanbesteding van de openbaar vervoerconcessie in de IJssel-Vechtregio. GINAF kan zich daarin niet vinden. Klik hier voor meer informatie.

16 maart 2020

COVID-19

Het corona virus treft ons momenteel allemaal. GINAF neemt de gezondheid en veiligheid van onze werknemers zeer serieus en heeft daarom verschillende maatregelen genomen. Onze maatregelen kunt u hier lezen.